מקררים

מקררים

יש כל מיני סוגים של מקררים. הסוג המוכר ביותר הוא כמובן המקרר הביתי שעומד אצלנו במטבח. מאז שהאנושות הפסיקה את השימוש בתבניות קרח לצורך קירור מזון ושמירתו נכנס לתאוצה השימוש במקררים. חלוצי תעשיית ייצור המקררים פעלו בארה"ב של תחילת המאה העשרים. חברות כמו קלווינאטור וג'נרל אלקטריק החלו לייצר מקררים באותן שנים והצליחו להפיץ את השימוש בהם במידה מסוימת.

כיום יש יצרני מקררים רבים מאד בכל רחבי העולם. חברות המייצרות מקררים הן לפעמים גם חברות העוסקות בייצור סוגים שונים של מכשירי חשמל ביתיים. חברות אחרות מתמקדות דוקא בייצור מקררים ותאי קירור לשימוש מוסדי או תעשייתי. אפשר להזכיר בתור דוגמא כמה חברות גדולות וידועות בתחום זה: אלקטרה, שארפ, בוש, בקו, סמסונג, בלומברג, אמאנה, שפהאוזן וכמובן אמקור ותדיראן שמאד ידועות בישראל.


כשאתם חושבים על קניית מקרר צריך לקחת בחשבון מספר שיקולים


יצרניות המקררים בונות מקררים בעלי מאפיינים שונים זה מזה, ולכל סוג ודגם יש את היחודיות שלו ואת קהל היעד שלו. ניתן להצביע על כמה פרמטרים שיש להתחשב בהם בעת רכישת מקרר חדש. נתחיל עם מיקום המקפיא שבמקרר: האם אתם רוצים שהמקפיא יהיה בחלקו העליון של המקרר או שמא בחלקו התחתון - מה שקרוי בשפת השוק מקפיא תחתון? תחשבו גם על מקרר שבנוי כך ששני חלקיו - המקפיא ותא הקירור - נמצאים זה לצד זה "דלת ליד דלת". ואולי אתם לא רוצים מקפיא בכלל ?

ישנם מקררים בעלי בר חיצוני. האם אתם מעוניינים ? אולי אין לכם צורך בבר חיצוני. כמו כן יש מקררים עם קיוסק אלקטרוני ויש כאלה עם קיוסק קרח. אנשים רבים זקוקים למקרר גדול שיכיל כמויות מזון לתקופות ארוכות או שמדובר במשפחות גדולות אשר המקררים הרגילים אינם מסוגלים לשרת אותם. במקרים כאלה יש לחשוב מהו נפח המקרר שאתם רוצים לרכוש ומה יהיה מספר תאיו ודלתותיו.

אם המטבח שלכם קטן יחסית והצבת מקרר בשטחו עשויה לגרום ליצירת מעבר צר מן המטבח אל הסלון או להפך אבל אתם בכל זאת זקוקים למקרר בעל נפח גדול, כדאי לשקול רכישת מקרר מסוג זה הקרוי "דלת ליד דלת". כאשר דלת תא הקירור ודלת המקפיא עומדות אחת ליד השניה הן רחבות פחות מדלת מקרר רגילה וכך הן תופסות פחות מקום כאשר אנו פותחים אותן וחוסמים חלק ממקום המעבר.

גם

כיוון הפתיחה של המקרר ראוי שיילקח בחשבון. איפה אתם מתכוונים להציב את המקרר החדש ? ליד פתח המטבח ? ואולי בפינה הימנית או השמאלית שלו? רוב המקררים בעלי דלת אחת נפתחים לצד ימין אך יש גם מקררים שנפתחים לצד שמאל. אם אתם מעוניינים לחסוך בצריכת החשמל קחו בחשבון את המקררים בעלי הבר החיצוני. למקררים אלה יש דלת קטנה חיצונית המשמשת להוצאת בקבוקי שתייה וכדומה מתוך אחד המדפים ללא צורך בפתיחת הדלת הגדולה. כך תוכלו לחסוך בצריכת החשמל הנגרמת כתוצאה מכל פתיחה של הדלת הגדולה.


נפח המקרר - מקררים מיוצרים בגדלים וצורות שונות. כל מקרר הוא בעל נפח המתאים לצרכים מסוימים. בבתי אב ישנו צורך במקררים בעלי נפח של בין 400 ל-500 ליטר. מקררים משרדיים הם קטנים בדרך כלל ונפחם לא אמור לעלות על 200 ליטר. במשפחות גדולות יהיה צורך במקרר העשוי דלת ליד דלת בנפח של מעל 500 ליטר. חשוב לציין שלא כל יצרני המקררים מדברים "באותה שפה": רוב היצרנים מציינים את הנפח הפנימי של המקרר, כלומר נפח נטו. אולם ישנם יצרנים שאינם מציינים אלא את הנפח הכללי, כלומר נפח ברוטו. כאשר מציינים את נפח המקרר בליטרים הכוונה היא לנפחו הפנימי: נפח נטו.

מקרר
מקרר
מקרר