תנור אפייה

תנור אפייה


תנורי אפייה מאפשרים לנו להכין עוגות, פשטידות ומיני מאפה אחרים.

כשאתם חושבים על רכישת תנור אפייה למטבח שלכם קחו בחשבון כמה שיקולים לפני שאתם בוחרים את התנור שיזכה לשרת אתכם במטבח הביתי.

ישנם תנורי אפייה המיועדים לאפייה בלבד וישנם תנורים משולבים הכוללים כיריים בחלקם העליון. רוב התנורים הביתיים כוללים כיריים.

אחרי שהחלטתם על תנור לאפייה בלבד או תנור משולב, חישבו כמה תאים יהיו בתנור שלכם.

ישנם תנורים בעלי תא אחד בלבד ויש כאלה בעלי תא וחצי, שני תאים או שלושה תאים.

אנו משווקים בלעדיים של מגוון מותגים ומציעים לכם תנור אפייה משולב גז כפי שמופיע בתמונות. ניתן לרכוש תנור אפייה במחירי יבואן. ניתן להגיע לעולם התצוגה בראשון לציון ובתל אביב ולרכוש במקום תנור אפייה במחירים שלא ניתן למצוא באף חברה אחרת.

שימו לב לתוכניות ההפעלה הכלולות בדגם שאתם רוצים לקנות. תוכניות ההפעלה מציינות את המצבים השונים בהם מסוגל התנור לפעול. מצבי הפעולה של התנור הם: אפיה, גריל, טורבו וטורבו אקטיבי.

מצב אפייה – בתוכנית זו מתבצעת אפיה באמצעות שני גופי חימום, עליון ותחתון.


מצב גריל – בתוכנית זו נעשה שימוש בחום גבוה על מנת להשחים את המאפה.


מצב טורבו – כאשר ישנו צורך בפיזור חום אחיד בכל חלל התנור, יופעל מאוורר אשר יפעל במקביל לגופי החימום של התנור.


טורבו אקטיבי – פעולת מאוורר המשולב בגוף החימום. מצב זה מקצר את זמן האפיה, אך יתרונו העיקרי בכך שהוא מאפשר אפיה אחידה של מספר תבניות בו זמנית ללא צורך לבצע רוטציה במיקומן של התבניות בכל משך האפיה.


רוחב מקובל לתנור אפייה – תנורי אפייה באים בשלוש מידות רוחב נפוצות: רחב, צר וסטנדרטי. רוחב התנור מתייחס למידתו החיצונית ולא לרוחבו הפנימי. רוחב זה מצויין בס"מ, כאשר רוחבם של תנורי אפייה צרים בדרך כלל הוא 50-55 ס"מ, רוחב תנורי אפייה רחבים הוא 70-90 ס"מ ותנורים סטנדרטיים רוחבם 60 ס"מ. נתון זה משתנה בין יצרן ליצרן ועל כן יש לבדוק את רוחבו המדויק של התנור בפרטיו הטכניים. זיכרו שהתנור יעמוד אצלכם במטבח ויש להכין לו מקום כפי הנדרש.


כיוון פתיחת דלת התנור – כיוון הפתיחה הרגיל הוא כלפי מטה. ישנם גם תנורים שנפתחים לשמאל או לימין. לפי מקום עמידתו של התנור במטבח תוכלו לדעת לאיזה כיוון עליו להיפתח.


דירוג אנרגטי – כל תנור וצריכת החשמל שלו. ישנם תנורים חסכונים יותר ויש חסכוניים פחות. הדירוג האנרגטי של התנור יצביע על מידת חסכנותו בצריכת חשמל ומידת יעילותו כפועל יוצא. דירוז זה מצויין באותיות לועזיות, כאשר האות A מסמנת את הדרגה היעילה ביותר (חסכוניות מירבית בצריכת החשמל).

החברות הגדולות מייצרות תנורי אפייה משולבי כיריים בכמויות גדולות ולכל דגם יש שנת השקה. בדקו את שנת ההשקה של התנור וכך תוכלו לדעת האם אפשר לחסוך כסף ברכישת תנור שהושק לפני שנה או שנתיים. לרוב, תנורים משנות השקה קודמות לא נופלים באיכותם מתנורים של שנת השקה נוכחית ולכן כדאי לשקול את רכישתם על מנת לחסוך כסף.


תנור אפייה מומלץ לשנת 2021

לפניכם מספר דגמים מומלצים לשנת 2012-2013. תנורים מומלצים על ידי לקוחות שרכשו תנורי אפייה משולבים או תנורי אפייה בילד אין.